marți, 10 noiembrie 2009

Cartofi Wedges


Ingrediente:
- 1/2 kg. cartofi medii;
- sare, piper dupa gust;
- 2 lingurite de boia de ardei dulce;
- 1/2 lingurita de boia de ardei iute;
- puteti pune si o lingurita de "vegeta";
- ulei ptr prajit

Mod de preparare:

Cartofii se curata si se taie felii (semiluna) ca pentru pus la cuptor.
Se pun intr-un vas si peste ei se pun aceste condimente si se amesteca pana se omogenizeaza. Atentie, cartofii sunt inca cruzi!
Dupa ce cartofii sunt acoperiti de condimente, se pun in congelator pentru aproximativ 30 minute. Intre timp se pot verifica sa nu se intareasca. Cand condimentele s-au intarit un pic pe cartofi, scoateti vasul din congelator.

Incingeti bine uleiul, eventual intr-un ceaun (cartofii se fac in baie de ulei) si puneti cartofii la prajit. Cand s-au rumenit ii scoateti pe niste prosoape de bucatarie (din hartie) pentru a se scurge bine de ulei.

Se pot servi ca atare sau ca garnitura la friptura sau orice altceva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu