marți, 10 noiembrie 2009

Ciorba de pui a la gréc


Ingrediente:
- 1 piept de pui cu os (sau 2 mai mici);
- 2 cepe;
- 4 morcovi;
- 2 cartofi;
- 1 pastarnac;
- 4 galbenusuri de ou;
- 300ml smantana
- sare, marar.

Mod de preparare:

Se pune la fiert pieptul de pui intr-o oala de 5-6 litrii. Dupa ce da primul clocot se aduna spuma , se mai lasa sa fiarba cam 1 sfert de ora si se adauga si legumele curatate dar intregi. Cand s-au fiert toate ingredientele(max 30 min) se scot pe o farfurie se dezoseaza pieptul si dupa ce a fost taiat cubulete se pune inapoi in zeama. Se da focul la minim si se adauga smantana frecata cu galbenusurile, dar cu mare atentie sa nu se taie, apoi se ia de pe foc si se presara marar proaspat tocat.

Se acreste cu suc de lamaie sau sare de lamaie dizolvata dupa gust.

Timp Preparare: 1 h
Complexitate: redusa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu