miercuri, 14 octombrie 2009

Galuste cu visine din cartofi si gris


Ingrediente:
- 1 sau 1/2 kg cartofi;
- 350g faina;
- 2 oua;
- 3 linguri de gris;
- 150g unt sau margarina;
- 400g visine fara samburi;
- 2 linguri de zahar pudra;
- sare;
- 3-4 linguri de pesmet.

Mod de preparare:

Speli cartofii, ii fierbi in coaja, ii cureti cat mai calzi si ii dai prin masina de tocat. Amesteci apoi pasta de cartofi cu faina, ouale, grisul si 100g unt si framanti pana obtii un aluat.

Pe o planseta presarata cu faina, formezi un sul gros din care tai felii subtiri. In mijlocul fiecarei felii pui 2-3 visine fara samburi si formezi galuste. Dupa ce le-ai facut pe toate, le pui cu o spumiera in apa sarata clocotita si le fierbi, la foc mic, 5-8 minute. Le lasi apoi intr-o strecuratoare sa se scurga. Intre timp, rumenesti pesmetul in untul ramas, apoi tavalesti galustele prin acesta.

In functie de gust, le presari (sau nu) cu zahar pudra.

Pregatire: 20 minute
Fierbere: 20 minute

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu