marți, 10 noiembrie 2009

Pricomigdale


Ingrediente:
- nuci sau alune 200 g;
- zahar 300 g;
- oua 6 buc;
- faina 40 g;
- esenta de migdale 1 ml;
- zahar vanilat 2 plicuri.


Mod de preparare:


Nucile sau alunele se macina, se amesteca cu zaharul si albusurile de oua. Se pune vasul la un foc potrivit, amestecandu-se bine cu o lopatica de lemn, pana ce se infierbanta. Se ia vasul de pe foc si se raceste, se aduga faina, zaharul vanilat si esenta de migdale. Se toarna compozitia cu un pos sau cornet in tavi captusite cu hartie alba, in forme rotunde sau lungi si se coc la cuptor la un foc potrivit.

Mentiuni:
Dupa ce s-au copt, se desprind de pe hartia unde s-au copt, cu ajutorul unei pensule inmuiate in apa, cu care se uda spatele hartiei pe care s-au pus pricomigdalele si se lasa cateva minute sa stea pe planseta si apoi se asaza pe un platou.

Timp Preparare: 40 '
Complexitate: medie

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu